Trendtema Hand lettering

«Dette har jeg laget med lettering». Hvem skulle tro for et par år siden at denne setningen handler om en kreativ hobby. I dag er lettering et av trendtemaene på sosiale medier, og veiledninger for forseggjort skriftdesign er også mye mer til stede i butikkene enn før.

Hva er det som gjør det så spennende, og hva er de riktige verktøyene til det? Hand lettering er en form for håndskrift og er en del av DIY-trenden, der ord blir til kunstverker med tegnede bokstaver og utsmykninger. Ord, sitater eller egne utsagn er kreativt utformet. Det håndskrevne er igjen blitt moderne.

Pentel Sign Brush kalles også gjerne #touch. Fiberpennen fås i 12 farger og har en fin og fleksibel fiberspiss, der strekbredden kan varieres avhengig av trykket på pennen. Den kan brukes i forbindelse med filigran hand lettering og passer godt til nybegynnere, da fiberspissen er veldig enkel å håndtere.

Vår Pentel Aquash Brush med vannkammer er spesielt populær når man vil ha hand lettering med vannfarger. Fiberpennen fås i 4 strekbredder og kan brukes i forbindelse med fargeoverganger på hjemmelagde bursdag- og bryllupskort. Tips: Spesielt effektiv sammen med vannoppløselige gull- og sølvfarger.

Vår Pentel Color Brush har en stor spiss – et ideelt verktøy for brush lettering i store formater. Penselpennen inneholder fargeintensivt blekk i 18 farger. Tips: Fargen må blandes direkte ved spissen, slik at du kan blande helt nye farger i henhold til fargelæren og lage perfekte fargeoverganger.

Pentel Pocket Brush har en fin penselspiss. Det sorte blekket er pigmentert og lys- og vannfast etter det har tørket. Velegnet til brush lettering i kombinasjon med andre teknikker, f.eks. når du ønsker å legge skygger eller fargelegge i samsvar med hand lettering-temaet.